مقدمه
امروزه در میان کودکان و نوجوانان، مصرف انواع تنقلات با ارزش غذایی پایین، رایج شده است. از این رو لوبیس قصد دارد با افزایش آگاهی به مصرف کنندگان محترم، این نکته را برجسته کند که تغییر رفتار عادات غذایی میتواند در رشد سطح بهداشت و سلامت جامعه موثر باشد. از این رو پیشنهاد میشود بجای مصرف مواد غذایی زود جذب با قندهای مصنوعی و مضر، مصرف مواد غذایی طبیعی و ارگانیک را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا با رشد بهتر و افزایش تندرستی فرزندان خود، نشاط و شادآبی را به خانواده خود راه دهید. اولین قدم بسوی رشد و دوری از بیماری های مختلف، روی آوردن به مواد غذایی با ارزش مانند انواع خشکبار، حبوبات، میوه ها و سبزیجات تازه است. بنابراین از انواع چیپس و پفک ساخته شده با مواد شیمیایی، فاصله بگیرید. در انتهای مقاله، فهرستی از مواد مغذی موجود در انواع خشکبار، تهیه شده است.
رشد مغز
قوه تفکر به واسطه اندام حیاتی مغز، ممکن میشود. مغز انسان پیچیده بوده و با ساختار شبکه ای خود در تنظیم تمام امورات بدن انسان اثر میگذارد. از موعد تشکیل رویان و جنین، مغز برای رشد به مواد معدنی و مغذی خاصی نیاز دارد که نتیجه آن ایجاد یک مغز سالم در کالبد نوزاده تازه متولد شده انسان میباشد. عمده مواد معدنی لازم برای عملکرد صحیح در مغز، کلسیم، منیزیم، بور، آهن، پتاسیم، روی، کلسیم و منیزیم میباشد. برای یافتن بهترین منبع غذایی به منظور دستیابی به مواد معدنی یاد شده ، باید در طبیعت به جستجوی آن باشیم. انسان از طبیعت بوده و تغذیه آن باید از طبیعت باشد.
افزایش ضریب هوشی
ضریب هوشی یا همان IQ، معیاری برای سنجش توانای ذهنی یک فرد با دیگر افراد همسال خود میباشد. عوامل متعددی مانند ژنتیک، تمرینات موسیقی، معادلات ریاضی و ورزشذهنی و … در افزایش بهره هوشی موثر است. اما آنچه در این مقاله مورد بحث است، تغذیه موثر بر این امر است. مصرف مولتیویتامین ها و مواد معدنی مفید و مناسب بدن، بسیار حائز اهمیت است. خشکبار و حبوباب منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن میباشد. در تهیه و مصرف این دسته از موارد، تعلل نکنید.
رشد ماهیچه ها
قند ذخیرهای در ماهچه های ارادی انسان، گلیگوژن است. حفظ توده ماهیچهای با مصرف انواع خشکبار و قندهای طبیعی ممکن است. کربوهیدرات های موجود در انواع حبوبات مانند عدس، نخود و لوبیا، این امکان را ایجاد میکند که در فعالیت درست و صحیح ماهیچه ها موثر باشد. سلول های ماهیچه ای برای انجام انقباضات خود، کلسیم را به محیط بیرون منتشر میکنند. کلسیم ماده معدنی مهمی است که باید از غذاها و مواد خوراکی بدست آورد. برای ساخت عضله وجود موارد ذیل لازم و ضروری است است:
- پروتئین
- کلسیم
- منیزیم
- گلوتامین
- ویتامین D
- پتاسیم
- کربوهیدراتها
رشد استخوان ها
عمده بخش تشکیل دهنده ساختارهای استخوانی در انسان، ماده کلسیم میباشد که بصورت متراکم در بافت استخوان جای گرفته است. منبع مصرف کلسیم در کودکان در حال رشد، استخوانها میباشد، بنابراین لازم است کودکان در مصرف مواد دارای کلسیم کوشا باشند. مواد زیر در ساخت بینقص استخوان ها دخیل هستند:
- فسفات
- کربنات کلسیم و منیزیم
- یون سیترات
- یون فلوراید
- سدیم
- پتاسیم
- پروتئین هایی به نام استئونکتین و کلاژن
رشد مو و ناخن
پروتئین کراتین در مو و ناخن ها به وفور یافت میشود. فرایند پروتئین سازی نیازمند آمینواسیدها و انرژی میباشد. ناخن و موها به منظور حفظ ساختار و قوام خود، نیازمند مواد مختلفی هستند که این میزان در کودکان و نوجوانان در حال رشد، بیشتر است. بنابراین به منظور دریافت مواد مورد نیاز بدن از منابع غنی شامل خشکبارها و خواربارها، به اهمیت وجود مواد زیر توجه شود:
- ویتامینهای A, B, C, E
- کلسیم
- روی (زینک)
- آهن
- منیزیم
افزایش ایمنی بدن
اگر مواد معدنی و ویتامین ها در بدن دچار کمبود شوند، خستگی زودرس، بد خوابی و ابتلا به بیماری های مختلف، سراغ ما میآیند. فرایند حفظ ایمنی بدن شامل فعالیت های پیچیده و متنوع سلول ها و انجام واکنش های شیمیایی متعدد است. اکنون که در حال مطالعه این مقاله از لوبیسمگ هستید، بدن شما در مواجهه با چندین عامل بیماری زای خارجی و داخلی است و سعی دارد با آنها مبارزه کند. معروف ترین مواد معدنی مهم در تامین ایمنی بدن موارد زیر هستند:
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- پتاسیم
- روی
تامین انرژی روزانه
سلول های بدن اعم از سلولهای ماهیچهای، عصبی، پوستی، ایمنی، گوارشی و غیره، برای انجام صحیح فعالیت ها و امورات خود، نیازمند انرژی نهفته در مولکول شیمیایی ATP هستند. در فرایند تنفس سلولی از نوع هوازی، قندها به سوخت اصلی سلولها یعنی آدنوزین تری فسفات تبدیل می شوند و ATP برای مصرف وارد سلول ها شده و بدن حیات و زندگانی خود را بقا میدهد. از طبیعت برای سلامتی خود سرمایه گذاری کنید.
موارد زیر در تامین انرژی روزانه ضروری هستند:
- کلسیم
- کلرید
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- سدیم
- گوگرد
آنچه باید مصرف کنیم
حال وقت آن رسیده است تا عمده مواد معدنی، ویتامین ها و ترکیبات شیمیایی موجود در انواع خشکبار را بشناسیم و متناسب با نیاز خود آنها را مصرف کنیم:
روی (زینک) :
- انواع آلو خشک ( آلو طلایی، آلو سیاه، آلو طرقبه، آلو شابلون و …)
- انجیر خشک
- توت خشک
کلسیم و منیزیم :
- مغز بادام
- مغز گردو
- مغز فندق
- مغز پسته
- سنجد
- عناب
- مغز بلوط
آهن :
- حبوبات مانند عدس، لوبیا و نخود
- بادام زمینی
- بادام هندی
- تخمه آفتابگردان
- برگ زردآلو
- آلبالو خشک
- گیلاس خشک
- برگه زردآلو
- نخودچی
- انواع کشمش (بیدانه، آفتابی، مویز و …)
انواع ویتامین ها مانند A, B, C, E: نام برخی از خشکبارهای ذکر شده در بخش قبلی، برایتان آورده شده بود. بطور کلی ویتامین ها در انوع خشکبار و حبوبات به وفور یافت میشوند و منابع با ارزشی را در اختیار ما قرار میدهند.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات جامعی در مورد تاثیر مواد غذایی در رشد کودکان و نوجوانان ارائه دهیم. همانطور که مطلع هستید، خشکبارها منابع غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی با ارزش برای رشد و سلامت ما انسانها میباشند. خشکبار را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا سلامتی خود و عزیزانتان را در آینده تضمین کنید. لوبیس لحظات خوشی را برای شما هممیهنان گرامی آرزومند است.
امتیاز شما
میانگین: / ۵. تعداد:
بدون ستاره! اولین نفر باشید!